Op tafel elk seizoen een mooi verhaal.

Lola, sinds 1994

lets uit grootmoeders keuken, neem maar, en de herinneringen komen vanzelf.

Lola, sinds 1994

Hemels, zegt de ene. En de andere : verduiveld, je hebt gelijk…

Lola, sinds 1994

Chemie, tussen jou en mij.

Lola, sinds 1994

Logboek

12 februari 1995, mijn eerste eendenfilet met vijgen. 6 november 1998, mijn eerste festival van sint-jakobsvruchten, carpaccio van dat goddelijke schelpdier, olijfolie. 4 maart 2002, mijn eerste gerecht op grootmoeders wijze, bladerdeeg gevuld met kipragout, frietjes. 24 mei 2008, mijn eerste Ierse ossenhaas, champignonsaus. 8 september 2012, mijn eerste biologische scharrelkip, simpelweg aan het spit. 16 april 2015, mijn eerste…

Op de Zavel laat ik smaakpapillen dansen van genot.
De Zavel in ’t kwadraat, dat ben ik.
De Zavel: Brussel op zijn best gemutst.

Smaakvol hart van Brussel

De Zavel is de historische kern van Brussel, koppelteken tussen bovenstad en benedenstad, tussen de musea van de Kunstberg en de rommelmarkt op het Vossenplein, kloppend hart van feestend Brussel. Ooit het epicentrum van antiquairs en galerieën gespecialiseerd in oude en etnische kunst. Nog altijd eigenlijk, maar sinds een paar jaar vonden ook befaamde chocolatiers en chique winkels er hun onderkomen.

Veel verhalen, één verhaal.
Twintig jaar al zeg je ? Die kleine van jou heeft nog op mijn schoot gezeten.
Ik heb je dit al vaak gezegd, maar nooit een keer te veel.

Caroline, François, Henri, Larbi, Laurent.

Lola is het verhaal van een ontmoeting tussen mensen. Die elkaar niet kenden maar toch samen van alles te doen hadden. Met dezelfde ideeën over goed en mooi, met veel zin om samen goeds en moois te maken. Zo begon het in december 1994, dit avontuur om duimen en vingers bij af te likken. Twintig jaar geleden al, twintig jaar de juiste snaar getroffen. En toch is ze nog lang niet uitverteld, die Lola.